Referencer

Universal robots

Universal Robots blev grundlagt i 2005 og har siden solgt over 31.000 kollaborative robotter som bruges i flere tusinde produktionsmiljøer hver enste dag på verdensplan. 

Universal Robots er en virksomhed i kraftig vækst, og de er allerede 700+ medarbejdere.  

Da vi blev kontaktet havde Universal Robots allerede en gammel timeextender løsning, hvor vores opgave blev at erstatte den med en mere moderne og fleksibel business intelligence løsning.  

Løsningen vi kom frem til, var at lave et centralt DWH på MS platformen, primært med powerBI som frontend.  

Vi startede med at lave en workshop for de forskellige afdelinger, hvor vi fandt ud af hvad de havde brug for af rapportering. BI er ikke kun for salg og finans, og vi kom blandt andet rundt forbi HR, R&D, QA, supply chain management(Og også salg og finans). Derefter implementerede vi en version 1 som dækkede de basale behov i hver enkel afdeling. Herefter tog vi en ny runde med de forskellige afdelinger, hvor vi forberede version 1 og byggede ny funktionalitet på. Det hele er blevet lavet i små iterative skridt, så løsningen har været i brug næsten fra dag 1, samtidig med den lige så stille er blevet udvidet.  

Da medarbejderne i Universal robots er spredt ud over hele verden, har vi også implementeret en deltaljeret sikkerhedsmodel, så brugerne kun ser de data de har behov for at se. 

Der er blevet taget godt i mod vores løsning, og store touchskærme med vores powerBI løsninger hænger flere steder rundt omkring i virksomheden. Nogen steder er det bare enkelte rapporter, der passer til det der bliver arbejdet med, som f.eks. på billedet herunder fra produktionsgulvet. Andre steder står der storskærme og skifter mellem rapporter med forskellige nøgletal.  

BI på produktionsgulvet

Løsningen til Universal Robots er lavet i samarbejde med virksomhedens egne medarbejdere, og vi ser frem til at fortsætte samarbejdet i 2019.

Lars Filstrup, Group IT Manager hos Universal Robots udtaler blandt andet om samarbejdet:

Vores dataplatform er i dag en central del af mange medarbejderes hverdag, og det er et resultat af det gode samarbejde med DataWise. Vi forventer at fortsætte det gode samarbejde fremadrettet. 

Hos DataWise er vi også rigtigt stolte af løsningen. Blandt andet fordi:

  • Den bliver brugt af mange brugere hver dag
  • Den er udviklet efter alle best practices, efter blandt andet Kimballs principper, og derfor nem at udvide med ny funktionalitet
  • Den er bygget med de nyeste teknologier fra Microsoft.